Tuesday, June 12, 2012

Pengalaman di hospital pakar kanak2

"baru2 ni danial ade temujanji dgn doc pakar kanak2 di Pusrawi.dia asyik dgr lagu dlm hp.seorang nurse tgur prlahankn lagu tu.sye pujuk danial untk prlahankan...lepas tu dia bantai menari depan kaunter tu.dia x usik org pun.nurse ni panggil kawan2 dia pakat tenguk perangai danial.pandang mcm nk makan org.mula2 sye buat xtau biar lah diorg pandang.pastu masing2mula brcakap yg membuatkn sye x selesa.sye pergi kt diorg dan tanya ada apa masalah.masing2 muka dh cuak...sye kate anak sye ni autisme.masing2 muka blur...xkan keje kt spital pun x tau autisme tu ape....dia ingat g Pusrawi tu tree ke klu nk jumpe doc pakar.rasa mcm nk bagi rasa kasut je....pertama kali sye g spital PAKAR KANAK2 nursenye bangang x tau autisme tu ape..kalau nurse kt pakar mata ke telinga ke..boleh le trima lagi..ni dh namanye pun PAKAR KANAK2..."
·
  • KELAB ANAK AUTISME and 2 others like this.

    • Jooi Rockariouss tah2 tu bkn nurse tp kerani je kot :)

    • KELAB ANAK AUTISME SAMA..Faqihah semasa temujanji hospitar kat pakar kanak, semasa Faqihah tengah guling2 kat lantai... seorang doktor (singh) kata..."anak sapa ni, tak reti jaga ka". Faqihah jk dipegang menjerit...jd kami bebaskan dia.

    • Ruzza Amran Walaupun saya seorg jururawat, rakan sekerja pun sama, ramai yg tak tahu ttg autisme. Saya pun cuma tahu sejak arif disahkan autisme, saya jururawat dewan bedah. Bila saya cerita ttg arif kat diorg, lg teruk ada yg cakap autisme tu apa? Skizo ke (gila)? Mengucap panjang saya bila diorg cakap mcm tu. Sekarang ni saya dah resign sbb nak jaga arif. Pedulikan aje semua insan jahil tu. Kerja bukannya ikhlas nak membantu pun.
      May 18 at 9:44am via mobile · · 1

    • Yuspiza Tajudin memang nurse Jooi Rockariouss oii....
      May 18 at 2:26pm · · 1

    • Yuspiza Tajudin KELAB ANAK AUTISME.Masalahnye memang ramai bdk2 kt situ.yg brlari2 pun ade x pulak kene marah yg danial main hp..kene tegur pulak...tgk dengan mata kasar pun tau..xkan lah bdk normal sikap mcm tu...ni ari selasa ni kene g lagi ngadap nurse tu...dia banyak songeh nanti...siap...

    • Hazmaliza Omar Satu tindakan yg bijak. Mmg ptt pun nurse tu kene camtu yelah name pun kanak2 kenapa nk pakat kenkwnsume tgk ank yuspiza camtu skali.kalau saya pun akn watcamtu

    • Yuspiza Tajudin Ruzza Amran.jururawat dewan bedah memang le x tau autisme tu ape..ni klinik pakar kanak2.yg sentiasa tgk gelagat kanak2.mustahil x boleh bezakan anak2 istimewa.yg brlari2 tu bdk normal yg nakal...tu yg kene suruh duduk kt mak bapak dia sepatutnye...sye sedih ank sye dilayan mcm tu.

    • Ruzza Amran Buat tak tau aje, tak pun isi borang komplen,masukkan kat peti cadangan kat dpn nurse tu, tulis nama nurse tu sekali, lps tu masa jumpa doktor, komplen sekali lg.
      May 18 at 2:46pm via mobile · · 1

    • Ju Mustapha Yuspiza Tajudin..saya suker pi Pakar kat Hosp Al Islam kat kg baru...Dr Azizah kat sana Pakar KK..mmg best....sentiasa bagi support kat parents yg ada anak2 istemewa.....
      May 18 at 2:47pm · · 1

    • Yuspiza Tajudin ‎@hazmaliza Omar.diorg wt ank kite mcm mahluk asing pulak...pelik sngt ke tgk bdk ikut nyanyian dlm hp?
      May 18 at 2:49pm · · 1

    • Yuspiza Tajudin Ju Mustapha suami panel kt Pusrawi tu yg g kt sana.tp doctor2 nye bagus.nurse yg menyombong...

    • Ju Mustapha nurse gaya ngalahkan doktor..hehheee
      May 18 at 2:52pm · · 1

    • Hazmaliza Omar Yuspiza..alah biaselah tu knk2 yg normal or tipikal pun wat bende same jugaklah.mmg nurse tu cetek ilmu n rasenyer xlyk duduk kat area situ.hmm sabar jelah ngn manusia camni.
      May 18 at 2:54pm via mobile · · 1

    • Yuspiza Tajudin Ruzza Amran.cadang memang nk wt camtu..tp kesian pulak diorg nanti kene 'bambo'

    • Yuspiza Tajudin ‎@hazmaliza Omar.sepatutnye letak nurse yg menyayangi kanak2 kt situ.memang kene sabar...kalau x.memang dh kene sembur dh nurse 4 eko tu..
      May 18 at 2:58pm · · 1

    • Ruzza Amran Tak payah nak kesian kat diorg. Mrk dibayar utk beri perkhidmatan yg baik kpd pelanggan, rasanya sedikit rasa kesian pun takde dlm hati diorg tu utk anak2 kita. Sesekali bg pengajaran kat diorg bagus jugak, biar diorg sedar diri sikit. Gaji diorg tu kita yg bayar, bukannya kerajaan.
      May 18 at 2:59pm via mobile · · 2

    • Hazmaliza Omar Hihihi btul tu yuspiza.patutnyer drg tu kene tnjkkn rase simpati ank2 ni xmintak pun jd camtu.hmmm.rezeki kita kan.insyaallah

    • Yuspiza Tajudin ‎@hazmalizaOmar,walau ape pun org nk kate,pandang,cemuh...danial tetap permata hati kami sekeluarga.kurniaan Allah yg kami amat sayangi.

    • Puan Hazlini Omar walaupun bukan anak saya autisme, saya tetap sayang anak buah saya yang autisme,dorang mmg istimewa dan mempunyai IQ yang cerdik...kanak2 normal pon xboleh nak bersaing dgn dia even autisme kid boleh dpt no 2 dlm school!!!very proud of autisme kids!!!
      May 18 at 3:39pm · · 2

    • Yuspiza Tajudin ‎@puan hazlini Omar.terima kasih kerana memahami..walaupun bukan ank puan yg autisme tapi prihatin dengan masalah kami yg ada ank istimewa ini.
      May 18 at 9:35pm · · 2

    • Mohd Alias Karim nurse 2 kena hanta pegi kursus lagi.....rugi pusrawi amik diaorang 2

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!