Tuesday, August 14, 2012

Perkembangan Elaun OKU 2012




  • 18 people like this.

    • Effa Adnan Alhamdulillah.. Terengganu da dpt smlm..

    • Rozaidi Ab Rahim Perak dapat bln lepas..

    • Sofian Wahab anak saya sekolah selangor dapat bulan lepas.....separuh shj

    • Alin AAziz ank saya pon da msuk da last month tp separuh jek..

    • Hameedah Syed Kader ni lg satu masaalah..bg mc tak iklas je

    • Arbainah Shahedy emmm Perak memang dah dapat tp nama anak kami tiada dalam list sebab rekod yg lewat update lepas berpindah sekolah huhuhu cikgu maklumkan mungkin dpt selewatnya Disember :((

    • Norlin Samat Sek anak sy baru beritahu semalam, elaun da masuk tapi tak check lagi full @ separuh..

    • Normaiza Ab Rahim Mcmana nk claim elaun tu ye? Kad dh dpt bulan 3 aritu..

    • Sham Shah Sek anak saya bg hujung tahun je sekali tiap2 tahun..

    • Raudah Hj Esa johor pun dah dapat,,tuk raya ni dapat keluar 500.00..tapi tahun ni mcm kurang lah dapat...1050.00 je...last year dapat 1650... tak tau knp????

    • Fazlieena Iena samamacam tempat saya...elaun tahun rm950.shja..

    • Azra Najib Selalu mmg dpt sethn sekali. Tahun ni luar biasa sket. Dapat rm900 jer utk 6 bulan...lepas ni xtaula dpt bila

    • Syaqila Yusof ank i x dapat..dpt kad je..mungkin belum sekolah lagi kot...

    • Jebat Junior Kad yg disebut2 tu kad OKU JKM ke? Perlu saya register sekarang atau tunggu dia 5 tahun? Pls advise. TQ.

    • Rozilawaty Alias Jebat Junior ...jgn ditunggu terus register. ngan kad JKM ne mcm2 kelebihan yg anak kita dan kita leh guna..

    • Eliaazuati Zakaria Alhamdulillah..anak Lia dapat pd 4 Julai yg lalu...hanya RM900 sahaja..penghujung tahun nanti bakinya...:)

    • Eliaazuati Zakaria Tak perlu tunggu umur tertentu...kad OKU adalah lebih baik di buat awal2...di masa depan dgn adanya kad ini, ia akan memudahkan ibu bapa serta anak itu sendiri...anak Lia dapat kad masa umur 8 bulan...

    • Wan Fakhrul Syerizam duit semua pegi dok bayar bonus kakitangan awan ler.. Itu lagi penting..

    • Nor Die saya pn dah dpt jgak kad oku drpd jkm,tp elaun x dpt plak...

    • KELAB ANAK AUTISME Tidak pernah berlaku sebelum ini... 2012 dah hujung tahun masih belum dapat elaun.

    • KELAB ANAK AUTISME ‎...Dah ada kad OKU...dapat elaun bila dah bersekolah samada pra @ sek men/rendah.

    • Roslinda Man rm900 utk jan-jun...hujung thn dpt lg.....alhamdulillah xde masalah...dh ambik pun..

    • Dalilla Mad Zainan elaun oku dapat rm150 sebulan..setahun 2 kali akan dibank in..jun dan september..jika murid baru masuk sek..pihak sekolah akan bagi elaun bmula tarikh anak tuan/puan mfaftar di sekolah..kalu lambat masuk jumpa dgn penolong kanan ppki untuk kepastian..jgn diamkan diri jer..perjuangkan nasib anak2..

    • Ros Ariff alhamdulilah sek saya,semua dah dapat elaun..sbnrnya arahan kpm supaya buat pembayaran dua kali.walau sebenarnya duit yg diterima adalah full payment,1800 masuk melalui akaun sekolah,ttp bayaran akan dikreditkan ke akaun pelajar sebanyak rm900 dahulu..kemudian lagi rm 900..semua sekolah tertakluk pada pekeliling kewangan yng diberi oleh kpm..ramai parents dah ambik duit rm900 untuk perbelanjaan ank2..insyaallah,bulan depan lagi rm900 gb suh masukkan lg..

    • Dir Amydzah untuk anak2 khas mika dah keluar duit ...ada y over kerluar lg suruh keluar RM300 outkan smpikan RM900.. suruh parents datang smpi skrg tak smpi pun...

    • Dir Amydzah kenapa tak hantar PDK....kalau dah ada kat PDK automatik dapat elaun...mintat sgt parents yang dpt elaun OKU nie simpan2 la untuk anak bukan buat y lebih..Ingatlah sikit masa depan anak2 khas ni....

    • Jebat Junior Good info....insyaAllah akan daftar segera....tq.

    • Justina Ping Anak saya yang OKU masih tidak dapat elaun OKU sampai sekarang, yurang cakap mesti sudah masuk sekolah khas tetapi anak saya masih tak layak masuk sekolah khas dan sekarang saya hantar ke centra kalvari Autism dengan membayar yurang duit sendiri ....anak sudah berumuar 8 tahun dan mempunyai kad OKU......Saya pun bukan orang senang I am single mother untuk 4 orang anak

    • Zaza Masrini Ghazali Anak saya kat perlis dapat separuh je.. lagi separuh tak tau bila nak masuk...









No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!