Tuesday, September 25, 2012

Buat Duit dengan blog ANDA

Aku dapat 2 komen yang menarik perhatian dari teman-teman :
@ Unwanted : admin, mintak tolong ajarkan bagaimana letak adverlets kat sebelah kanan-bawah blog leh tak.?
@ Azizwan : yer la.. aku pun nak tahu ni. huhu.. slama aku ber’blog ni, kat blog bro ni ler first time aku nengok iklan advertlets boleh tepek kat area tu.. mula2 aku ingat advertlets sedia script utk area tu tp cari punya cari tak jumpa plak.. kui3..

iklankaki 300x114 Buat Duit dengan blog ANDA

Nak cerita lah sebenarnya aku ni bukan pandai sangat nak buat tutorial ni terutama nak buat box untuk masukkan code html ni…tiba-tiba macam diseru-seru Precious buat entri Tutorial buat blog button yang sememangnya aku tercari-cari ni. Jadi dengan sukanya aku pun mencubalah ilmu yang diajar tu dan nampaknya berjaya …alhamdulillah.

Sebelum aku nak buat tutorial aku nak balas balik komen Unwanted dan Azizwan, tu lah entah macam mana suatu petang Allah ilhamkan idea untuk letak iklan advertlets di kaki kanan blog ni. Hasilnya alhamdulillah income advertlets meningkat agak laju juga. Tapi saja nak tahu feedback dari kawan-kawan adakah iklan tu menganggu atau tidak?

Untuk Unwanted dan Azizwan serta yang berminat sila klik tutorial Cara Mudah Letak Iklan. Selamat mencuba.

Fadhilat Amal : Sabda Nabi saw : “Kebaikan di dunia dan akhirat beserta ilmu dan kemuliaan di dunia dan akhirat juga beserta ilmu. Seseorang yang alim (berilmu) lebih besar keutamaannya di sisi Allah swt dari pada seribu pejuang yang mati sahid.”

Cara Pertama Tutorial Iklan Nuffnang Terapung

Senang je, korang ikut je step cam kat bawah ni :-
  1. Pegi pada design – edit html – Expand layout
  2. Tekan F3, cari kod
  3. Paste code yang pak cik kasi ni


KOD NUFFNANG DI SINI
Ok, gantikan kod nuffnang kat situ. Nanti pelajaran tutorial nuffnang floating ni akan tunjuk hasil yang iklan korang akan terapung kat sebelah kanan sidebar

Macamana Buat Duit Dengan Nuffnang? Ajarlah bro…

Ok, kat sini pak cik akan listkan tips tips yang sentiasa digunakan oleh ramai blogger yang femes amos… amos tu apa ek…. untuk mendapatkan earning dengan nuffnang ni.
  • Emelkan support kepada pihak nuff sendiri untuk pancing buffered earning
  • Sentiasa update profile korang kat nuffnang tu
  • Join komuniti nang it diorang tu
  • Korang kena sentiasa dapatkan konsisten traffik ek, contoh dapat cantik flow 100 around traffik sehari dalam konsisten pun dah ok untuk dapat buffered earning
  • Korang buat entri mengampu dan link pada nuffnang untuk dapatkan buffered earning
  • Korang buatkan banner korang floated kat bahagian sidebar
  • Gunakan teknik segitiga emas untuk dapatkan maksimum expression
  • Jangan pasang iklan lain selain nuffnang , nanti glitterati korang kena tarik.

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!