Sunday, September 2, 2012

Pengalaman khatan anak autisma

Nooraz Rashid  "Anak saya, Harith brkhatan last year. Mmg challenging sungguh jaga anak2 autisme ni masa pantang brkhatan, kira mcm tak brpantang jer...masa msk blk doc, abahnye yg meneman, saya temankan adiknya yg brkhatan sblm dia, tiba2 Harith menjerit melolong panggil "mama, mama" doc kluar panggil saya srh msk, alamak...dah lah saya ni x brani, dah doc panggil msk lah jugak... Saya peluk bdn dia kuat2, abah dia dgn nurse pegang kaki... Bila dah settle barulah lepaskan, dia pun trs melompat trn dr katil smbil nangis2 sbb sakit. 2 hari pastu kami blk kmpg, klrga kat sana ajak pi pantai, bila sepupu dia mandi laut, dia pun ikut terjun ke laut, di tegah...tp tak dgr, org main bola dia pun main bola jugak...nak jadi cerita blk dr kmpg abah dia kena ke Jakarta seminggu, dua tiga hari pas abah dia kesana... Bird dia pun bengkak..gawat, dia dah bentan...mlm takleh tidor brjln ke hulu ke hilir sbb sakit, pi blk ke klinik, doc ckp budak yg lasak mmg mudah jd bengkak apatah lg anak istimewa yg mmg susah nak suruh dok diam2...nasiblah tak lama pastu dia pn ok... Skrg klu saya tanya nak sunat lg tak, mesti dia kata "potong habis lah"..."

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!