Wednesday, September 19, 2012

Ragam bapa anak autisma

"Sebak sungguh hati hari ini,bila salah seorang ayah kepada anak autisma yg saya ajar, memarahi anaknya di depan 2 org cikgu (termasuk saya), kerana anaknya tidak dapat membuat homework 'mental maths' yg diberikan. mental maths involves sentences and obviously, autism child will be struggling. This father, turut mengatakan anaknya tidak deserve any reward dan tidak pelru datang sekolah sb dah masuk year 3 tp tak tahu apa pun soalan2 tu. ayah yg sama juga memebritahu kami yg dia tidak mahu anaknya 1:1, dan hendak anaknya 100% dikelas, untuk tumpukan perhatian..aduhai..ini lah gayanya orang yang IN DeNIAL dengan needs anak. Macam mana nk bantu..? Sebaik keluar dengan anak tu, die terus, sepak dinding, dan berkata dengan aliran air mata 'miss, can we change our reward to time no too near home time, so that daddy wont see?".sedihnya saya dengar..ermmm..."...Pengalaman seorang guru.

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!