Monday, November 19, 2012

Sejarah Faqihah di SK Convent


Hari ini keputusan UPSR Kak Long, Kakak Faqihah akan diumumkan. Diberitakan sekolah Kak Long dinobatkan sebagai sekolah UPSR terbaik 2012 peringkat negeri Perak. Sedih... Faqihah dah didaftarkan ke sekolah ini untuk tahun 1 pada 2008 bersama2 kak longnya tapi diTOLAK mentah2 oleh guru besar bila dimaklumkan keadaan Faqihah, autisma. Redho... Insya-Allah ada hikmahnya. Mohon doakan agar keputusan Kak Long Faqihah cemerlang....

Komen Rakan2 KAA

Haslina Hussin Tak perlu sedih faqihah ditolak utk masuk ke sekolah tu. that's because the school doesn't have the specialized teachers for special kids. Dapat masuk pun tak guna if the teachers are not trained and don't know anything about how to handle autistic kids. Sudahnya jadi lagi sakit hati je. So take it as the best for her.

Paridah Rasiman ada hikmah utk Faqihah....

Hidayati Basri Hafiz juga akan ambil result UPSR hari ni.. Semoga Kak Long & Hafiz & anak2 autisme lain mendapat kejayaan.. Insyaallah..

Salmi Mat Razi Sabo pak yeop... Betul pndpt pn haslina 2. Mcm sy tsepit... Awal thn dpn kami akn bpindah ke langkawi. Risau pk psl sek haikal. Takat ni 2 sek yg pnah dia pnh bljr terima dia wlu de yg bunyi tp doc haikal ttp mahu kal dtempatk' ke klas pdana n betul sgt mmbantu pgaulan n pbualan dia. Kal x hyper n tenang sb 2 doc cdg gitu tp sy n suami risau pnerimaan cikgu di lgkawi nnt wlu de surat sokongan doc

Salmi Mat Razi Ermm lupe lak mg kaklong faqihah n ank2 autisme yg ambil upsr dpt kptsn cmerlang

Norizan Ab Rahman Insyaa Allah

Hameedah Syed Kader yg penting penjaga jgn putus asa..sy pun pernah bersikap jujur pada pihak sekolah sbb igt mrk sebangsa dan seagama dgn sy tp sedihnya itu lah yg terjadi. sy tak putus asa terus beriktiar menukarkan sek anak yg jauh sikit dari rmh dan di sek baru sembunyikan fakta. alhamdulillah dia belajar dgn selesa brsama murid normal.perangainya pun sy lihat lebih kurang je dgn murid2 lain.


Frieda Raymond kami kan ade...

Norzihan Zakaria Sy pun pernah melalui situasi yg sama sms menghantar hakimi ke sekolah 2 thn lps...tksampai seminggu cikgu sekolah tu suruh tukarkan kimi ke pend khas...jd sy tukarkan kimi ke sek yg berdekatan tmpt kerja saya yg ade pend khas

Kaerrah Samu saya pun tengah mengalami situasi yang sama sekarang...

Dir Amydzah BILA la ya anak2 khas nie nak diberikan satu ruang y bebas untuk mereka...buat spt kanak2 biasa....

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!