Thursday, December 27, 2012

Ubat penenang anak autisma


Di antara masalah yang kerap dihadapi oleh anak2 autisma ialah hiperaktif. kebanyakan doktor akan mencadangkan ubat penenang seperti ritalin bagi mengawal anak2 autisma ini hiperaktif. 

Berikut dinyatakan pengalaman beberapa sahabat KAA tentang penggunaan bahan tersebut:

Little KID Shoppe Adam dulu doktor bagi Ritalin. tak abis pun guna sebotol .. tiap kali bagi adam dia akan depress kat sekolah.. akibatnya dia mengamuk, baling bag, buku dalam kelas. kalau kawan ejek cepat je dia marah.. Next appointment terus cakap ngan doc tak nak guna ritalin lagi...

Naurah Hanan slm...tq 4 the info,saya juga ibu kpd anak autism..4 thn,naufal namanye..cuma nk share..sy mengamalkn ubt pakar homeopati dr nik omar..alhamdulilah,naufal nampak semakin byk perubahan positif..dah kurang hyper dan mengamuk...dah bleh faham dan ikut arahan yang mudah....sy pun bwa dia kelas pemulihan cara kerja di hospital...dan saya sgt berpuas hati dgn teknik yang di ajar utk di amalkn d umah..bila ada sedikit perubahan pn,sy rasa mcm terima hadiah dr naufal...kita smua sbr ye....mesti ada perubahan pd mereka dgn usaha dan doa dr kita semua KAA..wslm

Norzihan Zakaria irfan pun dibekalkan dgn ritalin...tp sy simpan je..

Nana Roguy slm, tq sudi bca msg ni, sya jga ingin brkongsi pndpt n pngnlman ttg autisme, dlu ank sya jga trpksa mngmbil beberapa jnis ubat bg mgawal epilepsi strusnya hypernya, setelh brumur 4thn epilepsinya trhenti sya brsyukur krna xprlu mkn ubt lg, cuma sy prlu fokus trhadap prkmbngn moto n sbgnya, utk itu dktor syorkn ubt epilim syrup, ritalin, crozipam pil n drop utknya, stlh mngmbilnya mula timbul mslh kurg selera mkn higgakn trpksa dimsukkn ke hspital akibat dmam n gastrik yg truk, sejak itu sya tlh hentikn pgambiln ubat shigga hri in

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!