Thursday, July 18, 2013

Delima ibu anak autisma


SALAM..

Siapa yang ada masalah seperti saya minta share la pengalaman atau usaha yang dilakukan untuk memulihkan anak yang delay perkembangan. Anak saya 5 tahun tapi tak seperti budak lain lagi.speech dia masalah. pembelajaran pun tak leh nak catch up dgn budak2 lain. Saya hantar tabika kemas jer. Hari ni saya sangat sedih. Saya pi hantar barang dia yang tertinggal. Sampai kat sana saya lihat dia dan 2 org lagi budak diasingkan dari pelajar lain yang sedang belajar sedangkan mereka bertiga hanya main2 raga mainan je mcm tak dihiraukan. Sedangkan budak2 lain bersama buku belajar dengan cikgu kat meja masing2. Sedih hati saya. Saya faham cikgu mungkin susah nak bg perhatian penuh kepada mereka.

Tolong lag apa yang boleh saya buat, sekolah apa yang patut saya hantar untuk memulihkan perkembangan delay anak saya ni. Ada tak yg private khas untuk budak2 mcm ni? Ada sesiapa yang pernah buat rawatan islam ke apa kongsikan dengan saya plis.. Buat masa ni dia masih lagi dalam appointment dgn dr untuk delay perkembangan. Tolonglah saya..buntu sungguh. Anak saya pulak tak mau ikut apa yang saya ajar,,dia suka ikut dia sendiri.


Sumber: pm KAA

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!