Saturday, November 30, 2013

Apa keputusan Ustad Kazim

KUALA LUMPUR - Pendakwah bebas, Ustaz Mohammad Kazim Elias akan bertemu presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak dalam masa terdekat bagi membincangkan pelantikannya sebagai Ahli Majlis Tertinggi untuk parti itu.

Beliau menegaskan sehingga kini masih belum membuat sebarang keputusan berhubung jawatan sebagai Ahli Majlis Tertinggi Umno dan berharap tidak timbul lagi sebarang spekulasi berhubung isu tersebut.

'Buat masa ini, saya masih berfikir sama ada untuk menerima atau sebaliknya pelantikan tersebut, tunggu lepas saya buat solat istikharah dulu.

"Tolak tidak, terima pun tidak. Saya nak jumpa dulu presiden dulu. Saya juga ada syarat-syarat saya sebelum boleh nak bersetuju," katanya kepada media pada ceramah Hijrah anjuran Pemuda Umno Setiawangsa, si sini semalam.

Katanya, pertemuan sudah dalam perancangan dan berharap perkara itu dapat diselesaikan segera.

"Terus terang, saya sangat terkejut apabila nama saya diumumkan sedangkan saya belum isi borang lagi (menjadi ahli).

"Saya bukan siapa-siapa hingga diangkat sebegini  tinggi. Tapi, mungkin beliau (Najib) ada alasan tersendiri, kerana itu pentingnya untuk kami bertemu," katanya.

Beliau berkata, jika Umno benar-benar mahu melantiknya, parti itu bersedia jika ditegur demi masa depan parti itu.

"Saya tegaskan, saya bukan mahu projek, jawatan atau apa sahaja dalam Umno. Saya ingin kehidupan saya seperti biasa, tanpa ada apa-apa label di baju saya sewaktu berceramah.

"Saya mahu jadi pendakwah bebas seperti hari ini yang boleh hadir di mana-mana dan mempunyai kawan daripada pelbagai latar belakang tidak mengira warna bendera (parti)," katanya.

Dalam pada itu, ditanya mengenai keahliannya dalam Pas, Ustaz Kazim berkata, perkara itu di luar pengetahuannya.

"Jika benar saya masih ahli, mengapa saya tidak dilayan sepertimana ahli lain.

"Saya juga sudah lama tidak hadir ke mesyuarat dan pernah saya diberitahu, saya bukan lagi ahli Pas," katanya.

Sumber: Sinar Harian

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!