Sunday, February 15, 2015

Kos Rawatan adalah Sedekah


Penyakit berkaitan dgn tenaga. Penyakit berlaku krn kekurangan tenaga atau bentuk tenaga yg berubah kepada tenaga yg negatif.
Perut, tenaganya membantu perut berfungsi utk menghadam makanan dan mengeluarkan ilham atau idea kreatif.
Perut juga blh mencela, menghina, mengherdik dan menyumpah org lain. Tenaga ini apabila digunakan drp tenaga asal iaitu menghadam dan mengeluarkan idea kreatif. Akibatnya fungsi fizikal perut merosot dan melemahkannya.

Tenaga asal perut atau sebarang organ lain yg bersifat positif blh dikembalikan dengan cara mengalirkan keluar bentuk tenaga yg negatif.
Satu-satunya cara yg ada ialah melalui sedekah atau mengeluarkan belanja drp hasil yg kita perolehi.
Setiap kali mengeluarkan belanja.. aqat sgt penting. Betulkan juga niat.. niatlah utk bersedekah kerana Allah. InsyaAllah ini adalah salah satu faktor penyembuhan
Urusan penyembuhan ini adalah urusan rohani.
Wlp dlm keilmuan farmasutikal.. proses penyembuhan dikaji dgn data emperikal yg sgt tepat, ttp penyembuhan tetap urusan spiritual.
Hospital pakar swasta sememangnya blh membutikan penyembuhan rawatannya.. tetapi gagal mengurus pengaliran tenaga negatif. Ia masih berada dlm badan dan berterusan menyebabkan penyakit tdk blh pulih. Ia membingungkan mereka.
Penjelasannya mudah.. pesakit tdk mengeluarkan belanja atau sedekah atau tdk aqat atau tdk berniat sedekah.
Selain itu.. kegagalan yg plg besar ialah kos rawatan ditanggung oleh sistem insurance atau panel majikan. 90% pesakit mrk dtg drp pembiayaan insurance atau panel majikan.
Wang tersebut ialah caruman.. yg bkn milik mutlak di dalam tangan pesakit. Panel majikan ialah helah utk mengelakkan cukai.. ia terang- terangan bkn milik dlm tangan pesakit. Boleh jd kedua-duanya adalah helah utk pengecualian cukai.. niat sudah lari.
Oleh itu, tenaga negatif masih tdk dialirkan keluar dan penyakit masih berterusan.
Petikan hadis berkenaan kehebatan sedekah utk menghapuskan penyakit;
"Ujian yang menimpa seseorang pada keluarga, harta, jiwa, dan jiran boleh dihapuskan dengan puasa, solat, sedekah dan amar makruf nahi mungkar."
(Hadis Sahih riwayat Bukhari )
Rujukan Hadis:
Kitab Sahih al-Bukhari no.502
Bahagian Mawaqit As-Solat (Waktu Solat):
Bab Solat Adalah Penghapusan (dosa)

No comments:

Post a Comment

Tempah IKLAN anda di sini

IKLAN
IKLAN
IKLAN
IKLAN
Advertise Now!